Van de vele sociale netwerken die er tegenwoordig beschikbaar zijn, is Instagram momenteel de hardst groeiende. En dat is niet voor niets. Het sociale netwerk heeft enorm aan populariteit gewonnen door de komst van extra functies, die ook al voorkwamen in andere sociale netwerken zoals Snapchat. Instagram focust zich met name op foto's. In steeds meer toenemende mate ook op video's. 

(de optichters van Instagram)

De oprichting van een Instagram account 
Het oprichten van een Instagram account is zeer eenvoudig. U kunt zich registreren met uw e-mailadres en een wachtwoord verzinnen. Vervolgens doorloopt u enkele simpele stappen waarbij u uw gewenste gebruikersnaam invult. Binnen enkele seconden is uw account klaar voor gebruik. Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk verkeer te genereren naar uw account. Dit kunt u om te beginnen doen door zoveel mogelijk vrienden, familie en bekenden toe te voegen aan uw account. Daarnaast is het belangrijk om een vast onderwerp te bedenken voor uw account. Bent u bijvoorbeeld veel bezig met het vervaardigen van gerechten, dan is het verstandig om je enkel en alleen daarop te focussen. Dus u plaatst enkel foto's, video's en Stories met als onderwerp eten. Uit ervaring blijkt dat Instagram accounts die een vast onderwerp (ook wel een 'niche' genoemd) hanteren, de meeste kans hebben op veel Instagram likes. En hoe meer likes, hoe meer bekendheid. Hoe meer bekendheid, hoe groter uw kans op een succesvolle Instagram account. 


Gratis Instagram likes 
Het valt niet altijd mee om een succesvolle Instagram account te creĆ«ren. Er zijn immers miljoenen andere gebruikers die allemaal hetzelfde succes wensen voor hun account. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om gratis Instagram likes te krijgen. Er bestaan diverse apps in de Appstore van Apple maar ook in de Google Play store om gratis Instagram likes te genereren. Door meer likes komt u hoger in de ranking waardoor uw foto of video aan meer gebruikers wordt getoond. Hierdoor krijgt u sneller en meer echte Instagram likes. De apps hanteren een zogenoemd munten systeem. Het werkt eenvoudig. U logt met je Instagram account in op de app. Vervolgens kunt u mensen (die met dezelfde reden als u op deze app actief zijn) liken of volgen. Voor elke like of volg krijgt u een bepaald aantal munten toegewezen. Met deze munten kunt u Instagram likes kopen. Bijvoorbeeld 200 munten vertegenwoordigen 100 likes of 50 volgers. Op deze manier kunt u, zonder er geld voor te betalen, likes generen voor uw account. Hierdoor gaat uw account meer opvallen en zal hij populairder worden in zoekoverzichten. 

Instragram likes kopen 
Een andere manier om snel meer likes te genereren voor uw Instagram account is door Instragram likes kopen. Dit kan meestal in dezelfde apps als waarin u de munten verzameld. Maar ook zijn er speciale websites beschikbaar die deze service aanbieden. Het voordeel van deze methode is dat u veel tijd bespaard. Normaal gesproken kan het liken en volgen van andere accounts om munten te verzamelen een tijdrovende en saaie klus zijn. Door likes direct in te kopen omzeilt u deze procedure. U kunt in een menu direct het gewenste aantal likes kopen dat u wenst voor uw post. Of het aantal volgers natuurlijk. Er zijn diverse pakketten beschikbaar. Het begint meestal met 50 likes, 100 likes tot wel 1000 likes. De prijzen voor de likes of volgers verschillen per app en per aanbieder en per aantal. Gemiddeld genomen kunt u voor enkele tientallen euro's tot duizenden likes inkopen voor uw huidige en toekomstige posts. Op deze manier maakt u het mogelijk om snel een net opgerichte Instagram account tot een populair kanaal te maken waarop u uw producten of diensten makkelijk kunt aanbieden.